Esimesed kaks nädalat :) First two weeks :)

Ma olen nüüd peaaegu kaks nädalat Saksamaal olnud. Eestist tulid koos minuga veel kolm õpilast. Meil oli kaks lendu, Amsterdamis oli ümberistumine ja sealt lendasime Hamburgi. Lennud läksid ilusti ja Hamburgis võtsid meid vastu YFU Saksamaa vabatahtlikud. Samal päeval tuli õpilasi erinevatest riikidest. Esimesed 5 päeva oli meil aasta alguse seminar. Meil olid erinevad workshopid ja meile räägiti, mida me ei tohiks vahetusaastal teha, mida me peaks tegema, kuidas erinevates olukordades käituda jne. Hästi lahe oli tutvuda inimestega teistest riikidest ja näha kui erinevad ikka riigid on. Esimestel päevadel oli mul natuke raske harjuda, ma olin koguaeg väsinud ja mul tuli kodu igatsus (ma ei arvanud, et see nii ruttu tuleb), aga mõne päeva pärast ma harjusin ära ja seal oli täitsa tore olla. 🙂

Reedel, 16. augustil, läksime me kõik oma perede juurde. Mina pidin sõitma 2 tundi ühe rongiga. Kui ma olin natuke maad sõitnud siis me jäime seisma ja öeldi, et järgmises peatuses üritas keegi rongiteel enesetappu teha ning me peame ootama. Õnneks me ei oodanud kaua ja hakkasime üsna kiiresti uuesti sõitma. Mõne aja pärast öeldi, et me peame järgmises peatuses maha minema ja see rong ei sõida lõpuni. Miks, ma ei tea. Õnneks oli seal üks tore mees, kes tõlkis mulle, mida rongis öeldi ja näitas mulle teed teisele rongile. Kui ma oma sihtpunkti, Flensburgi jõudsin, ootas mind seal minu vahetuspere. Nad on väga toredad ja abivalmid. Mulle meeldib väga ka minu kodu ja ma tunnen end juba koduselt siin. Nad räägivad minuga saksa keeles ja kui ma aru ei saa siis nad ütlevad teise sõnastusega või inglise keeles ja see toimib väga hästi. Ma üritan ka võimalikult palju saksa keeles rääkida aga praegu ma räägin pooleldi saksa pooleldi inglise keeles. Ma kohtusin juba vanaema ja vanaisa ning tädi ja tema perega. Ka nemad on hästi sõbralikud ja võtsid mind hästi vastu. Ma olen nüüd mõned päevad koolis käinud. Tundides ma väga midagi aru ei saa, aga õnneks mul ei ole vaja hindeid, nii et ma ei pea muretsema sellepärast. Ja eks see arusaamine tuleb ajaga. Õpetajad on toredad ja mõned õpilased ka. Kool on üsna kaugel minu kodust, aga eks sellega harjub ka lõpuks ära.

Ma olen väga elevil selle aasta pärast ja ma ootan, mis veel juhtuma hakkab. 🙂 Allpool on pilte ka.

***

I have been in Germany for almost two weeks now. Three more students came from Estonia with me. We had two flights, we went to Amsterdam and then to Hamburg. The flights went well and in Hamburg we were welcomed by YFU Germany volunteers. On the same day arrived students from different country as well. The first five days we had the beginning of the year seminar. We had different workshops and we were told, what we must not do in the exchange year, what we should do, how to behave in different situations and so on. It was really cool to meet people from different countries and see how different countries are. The first few days was little hard for me, because I was tired all the time and homesickness came (I didn´t expect it to come so early), but when I got used to it, it was very fun. 😊

On Friday, August 16, we all went to our exchange families. I had to travel 2h on one train. When I was driving a little bit, we stopped and were told that at the next station someone tried to commit suicide and we must wait. Luckily we didn´t wait long and started to drive again pretty quickly. After a while we were told that we have to get off at the next stop and this train will not go to the end. I don’t know why. Fortunately there was a nice guy who translated what was said on the train and he helped me get to the right train. When I got to my destination in Flensburg, my exchange family was waiting for me there. They are very nice and helpful. I really like my home and I already feel at home here. They speak to me in German and when I don’t understand then they change the wording or say in English and it works very well. I try to speak German as much as possible, but right now I speak half German and half English. I already met grandmother and grandfather and mother’s sister and her family. They are also very friendly and they welcomed me well. I’ve been to school for a few days. I don’t understand much in class, but I don’t need grades, so I don’t have to worry about that. And that understanding comes with time. Teachers are great and some students too. School is quite far from my home, but I can get used to it.

I am really excited about this year and I’m waiting for what is coming. 😊

Lauenburg, seal oli meil seminar
Lauenburg, there was our seminar
Hamburgi rongijaam
Hamburg train station
Minu vahetuspere juures

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s